Saakaşvili şi Kouchner, evacuaţi de la Gori

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, şi şeful diplomaţiei franceze, Bernard Kouchner, au fost evacuaţi de urgenţă luni, la bordul a două vehicule, din cauza prezenţei unui elicopter suspect care survola oraşul georgian Gori.

18 afișări
Imaginea articolului Saakaşvili şi Kouchner, evacuaţi de la Gori

Saakaşvili şi Kouchner, evacuaţi de la Gori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prezenţa elicopterului neidentificat a fost semnalată în momentul în care Saakaşvili şi Kouchner se aflau la Gori, cel mai important oraş georgian situat în apropierea regiunii separatiste Osetia de Sud.

Ca măsură de precauţie, gărzile de corp ale preşedintelui georgian l-au împins pe acesta într-un vehicul de teren blindat de culoare neagră, în timp ce Kouchner a fost evacuat cu un alt vehicul.

Cele două maşini au demarat în viteză, a relatat un jurnalist al agenţiei France Presse.

În cursul vizitei în Georgia, ministrul francez de Externe, a cărui ţară asigură preşedinţia Uniunii Europene, a ajuns la Gori pentru a se întâlni cu victime ale conflictului armat dintre Georgia şi Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici