Saakaşvili: Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este "imorală" şi "odioasă"

Preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, a calificat vizita omologului său rus Dmitri Medvedev în Osetia de Sud drept "imorală" şi "odioasă", relatează agenţia RIA Novosti.

18 afișări
Imaginea articolului Saakaşvili: Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este "imorală" şi "odioasă"

Preşedintele rus Dmitri Medvedev şi liderul oset Eduard Kokoiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medvedev s-a deplasat luni dimineaţă în Osetia de Sud în prima vizită efectuată în regiunea separatistă georgiană a cărei independenţă a fost recunoscută de Rusia în august 2008.

În cursul unei întâlniri cu liderul oset Eduard Kokoiti, Dmitri Medvedev a declarat că Rusia este pregătită să dezvolte relaţiile bilaterale.

Saakaşvili consideră că vizita lui Medvedev în Osetia de Sud intervine după deplasarea lui Barack Obama la Moscova, când Rusia şi-a dat seama că "nu poate comite o nouă agresiune împotriva Georgiei".

"Vizita lui Medvedev la Ţhinvali va rămâne în istoria diplomaţiei ruse ca imorală şi ca un precedent ruşinos", a declarat Mihail Saakaşvili.

"În timp ce liderul micii Georgii este plecat din ţară, luând decizii împreună cu lideri mondiali în probleme globale, preşedintele rus merge pe ascuns în una dintre regiunile Georgiei şi discută cu un regim corupt, criminal şi inuman", a afirmat Saakaşvili la Ankara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici