Saakaşvili vrea să revină în Ucraina pe data de 10 septembrie

Fostul preşedinte al Georgiei şi fostul guvernator al regiunii Odesa din Ucraina, Mihail Saakashvili, şi-a anunţat intenţia de a se întoarce în Ucraina pe data de 10 septembrie, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

668 afișări
Imaginea articolului Saakaşvili vrea să revină în Ucraina pe data de 10 septembrie

Saakaşvili vrea să revină în Ucraina pe data de 10 septembrie

"Doresc să anunţ că voi reveni din Polonia în Ucraina pe 10 septembrie", a anunţat acesta în timpul unei înregistrări live pe Facebook. Saakaşvili a subliniat că intenţionează să ajungă în regiunea Liov din Ucraina.

Serviciul de Frontieră al Ucrainei a declarat anterior că paşaportul lui Saakashvili va fi confiscat în cazul în care acesta va încerca să treacă graniţa ţării. De asemenea, procurorul general adjunct al Ucrainei, Evgheni Ienin, a subliniat că fostul preşedinte georgian ar putea să treacă graniţa doar dacă va avea viză.

Mihail Saakaşvili a militat pentru combaterea corupţiei din Georgia în perioada în care a fost preşedinte, din 2004 până în 2013. În mai 2015, a primit paşaport ucrainean şi a fost numit de Petro Poroşenko în funcţia de guvernator al regiunii Odesa. Pe 26 iulie, serviciul de migraţie al Ucrainei a precizat într-o declaraţie că Saakaşvili a fost deposedat de cetăţenia ucraineană în conformitate cu un decret emis de preşedintele ţării, Petro Poroşenko.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici