Salvarea minerilor chilieni, cel mai intens mediatizat eveniment din America Latină după anii '50

Peste 1.000 de jurnalişti vor urmări la faţa locului etapele finale ale operaţiunii de salvare a minerilor chilieni blocaţi în subteran de două luni, aceasta fiind cea mai importantă mediatizare a unui eveniment în America Latină, de la Eva Peron încoace, scrie The Independent.

36 afișări
Imaginea articolului Salvarea minerilor chilieni, cel mai intens mediatizat eveniment din America Latină după anii '50

Salvarea minerilor chilieni, cel mai intens mediatizat eveniment din America Latină după anii '50

Potrivit cotidianului britanic, conferinţele de presă ale ministrului chilian al Minelor, Laurence Golborne, încep să poarte marca absurdului, în condiţiile în care zeci de microfoane ale diverselor posturi de televiziune concurează pentru obţinerea unui spaţiu în apropiere de oficial.

De asemenea, presiunile asupra jurnaliştilor de a furniza materiale în exclusivitate creează noi tensiuni. Corespondentul Daily Mail a scris un articol ce critică decizia "extravagantă" a BBC de a trimite 25 de angajaţi în Chile pentru acest eveniment, fapt care i-a nemulţumit puternic pe jurnaliştii postului de radio trimişi la faţa locului.

Între timp, 15 accidente în care au fost implicaţi jurnalişti au avut loc pe drumul către mina San Jose, la acest sfârşit de săptămână. Într-unul din cele mai grave, o echipă de jurnalişti de la agenţia chineză de presă Xinhua a reuşit să răstoarne un camion.

Pe de altă parte, drama minerilor a avut ca efect dezvoltarea economiei locale, sectorul hotelier şi serviciile de taximetrie având cel mai mult de câştigat.

Familiile chilienilor blocaţi în subteran rămân în centrul atenţiei, ei fiind asaltaţi de reprezentanţii mass-media, care le solicită interviuri. Câţiva dintre ei au început să ceară bani în schimbul declaraţiilor, dar majoritatea s-au retras într-o zonă delimitată, unde accesul presei este interzis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici