Samsung confirmă primul caz de coronavirus la o fabrică din Coreea de Sud

  • Samsung Electronics a anunţat, sâmbătă, că un caz de coronavirus a fost confirmat la fabrica sa de telefoane mobile din sud-estul oraşului Gumi din Coreea de Sud
  • Întregul complex a fost închis până luni dimineaţă, scrie Reuters
  • Coreea de Sud a confirmat, duminică, faptul că au crescut cazurile de infectare cu noul coronavirus la 556
1230 afișări
Imaginea articolului Samsung confirmă primul caz de coronavirus la o fabrică din Coreea de Sud

Sursa foto: Profimedia

Reprezentanţii Samsung Electronics, unul dintre cei mai mari producători de smartphone din lume, au spus că între etajul unde lucra angajatul infectat va fi închis până în dimineaţa zilei de 25 februarie.

„Compania a plasat colegii care au avut contact cu angajatul infectat în carantină şi ia măsuri de testare pentru o posibilă infectare”, a precizat Samsung, într-un comunicat de presă.

Fabrica Samsung din Gumi produce o mică parte din totalul de smartphone, şi face telefoane mobile în principal pentru piaţa locală. Majoritatea telefoanelor Samsung sunt produse în Vietnam şi India.

Samsung a mai precizat că fabricile în care sunt fabricate piesele şi ecranele telefoanelor în alte părţi ale Coreei de Sud nu vor fi afectate.

Gumi se află în apropierea oraşului Daegu, care are o biserică şi este centrul celei mai mari epidemii de coronavirus din Coreea de Sud.

Coreea de Sud a confirmat, duminică, faptul că au crescut cazurile de infectare cu noul coronavirus de la 123 la 556, fiind înregistrate şi patru decese. Majoritatea cazurilor au legătură cu o biseră din sud-estul oraşului Daegu.

Peste jumătate din cazurile apărute au avut legătură cu biserica Shincheonji, din sud-estul oraşului Daegu, după ce o femeie în vârstă de 61 de ani cunoscută ca „pacientul 31” care a participat la slujbă a avut rezultate ce au confirmat prezenţa coronavirusului. Femeia nu a călătorit în ultima perioadă în afara regiunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici