Video Şapte morţi după prăbuşirea unui pod în Minneapolis

Un pod care traversa râul Mississippi s-a prăbuşit miercuri seara în centrul oraşului Minneapolis, în perioada de vârf a traficului rutier, iar numeroase vehicule au căzut în apă, provocând moartea a cel puţin şapte persoane şi rănirea altor câtorva zeci, au anunţat oficialii.

1 afișare

Maşinile au fost zdrobite de uriaşele dale de beton sau aruncate în râu, în timp ce podul vechi de 40 de ani, plin cu vehicule, s-a prăbuşuit cu zgomot.

"Va fi o noapte foarte tragică atunci când totul se va sfârşi", a declarat primarul oraşului, R.T. Ryback. "În mod clar avem de-a face cu o catastrofă de proporţii istorice", a subliniat guvernatorul statului Minnesota, Tim Pawlenty.

Podul, lung de 150 de metri, era tarversat de o autostradă cu opt benzi de circulaţie aflată în curs de reparaţie, care s-a prăbuşit în fluviul Mississippi, miercuri, în jurul orei 18.05 (joi, 02.05, ora României).

Podul se afla la o înălţime de 20 de metri deasupra fluviului.

Oficialii locali au declarat că peste 60 de persoane au fost spitalizate. Autorităţile au confirmat că şapte persoane au murit, dar au precizat că numărul ar putea creşte.

Un medic de la spitalul Hennepin a declarat că 22 de persoane rănite au fost internate, dintre care şase în stare gravă, adăugând că se aşteaptă la sosirea mai multor pacienţi şi la înregistrarea mai multor decese în rândul victimelor accidentului.

Un martor a declarat că un camion a explodat la impactul cu cimentul de pe faleza fluviului iar alte autoturisme fie au căzut în apă, fie au rămas suspendate pe porţiunea de pod care a rămas în picioare.

Poliţia statului Minnesota a precizat că nu cunoaşte deocamdată cauza accidentului.

Guvernatoul Pawlenty a precizat că podul, construit în 1967, a fost inspectat în 2005 şi 2006 iar Departamentul de Transporturi nu a identificat motive de îngrijorare.

Primarul oraşului a declarat că echipele de intervenţie caută supravieţuitori printre cele circa 50 de autovehicule care s-au prăbuşit în apa fluviului.

Un autobuz care transporta 60 de elevi a evitat accidentul în ultimul moment, rămânând intact în pofida distrugerilor din jurul său. Toţi copii au fost salvaţi, zece dintre ei fiind însă transportaţi la spital pentru diferite îngrijiri medicale.

Potrivit postului de televiziune WCCO, un tren care traversa linia ferată situată la nivelul inferior al podului a fost rupt în două.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici