Şapte persoane, dintre care patru copii, au murit ca urmare a unui atac aerian rusesc în Siria - Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului

Un atac aerian rusesc a ucis vineri şapte persoane, dintre care patru copii, în regiunea siriană Idlib, aflată sub controlul rebelilor, a anunţat un grup de monitorizare a sângerorului conflict din Siria.

2256 afișări
Imaginea articolului Şapte persoane, dintre care patru copii, au murit ca urmare a unui atac aerian rusesc în Siria - Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului

Şapte persoane, dintre care patru copii, au murit ca urmare a unui atac aerian rusesc în Siria

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că a confirmat decesele "inclusiv patru copii care sunt fraţi şi surori, doi bărbaţi şi o persoană neidentificată... ca urmare a loviturilor aeriene ruseşti", în zona rurală Jisr al-Shughur, relatează France24.

Toţi copiii au sub 10 ani, a declarat Rami Abdel Rahman, care conduce Observatorul cu sediul în Marea Britanie. S-a confirmat că şase dintre victime sunt civili, a precizat Observatorul, adăugând că mai multe persoane, inclusiv femei şi copii, sunt încă prinse sub dărâmături.

Victimele sunt în majoritate sirieni strămutaţi din provincia vecină Hama.

Rusia este unul dintre principalii susţinători ai regimului preşedintelui Bashar al-Assad. Cu sprijinul Rusiei şi al Iranului, Damascul a recuperat o mare parte din terenul pierdut în primele etape ale conflictului, care a izbucnit în 2011, când guvernul a reprimat cu brutalitate protestele pro-democraţie.

Biroul ONU pentru drepturile omului a precizat recent că 306.887 de civili au fost ucişi în Siria de la începutul conflictului în 2011, adică aproximativ 1,5% din populaţia de dinainte de război. Cu toate acestea, se consideră că această estimare reprezintă "doar o parte din totalul deceselor", deoarece îi include doar pe cei care au murit ca urmare directă a războiului şi nu şi pe cei care au murit indirect din cauza lipsei de asistenţă medicală sau a accesului la hrană sau apă. De asemenea, nu a inclus nici decesele non-civile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici