Şapte poliţişti egipteni şi patru militanţi, ucişi într-o confruntare în nordul Peninsulei Sinai

Şapte poliţişti egipteni şi patru militanţi au fost ucişi într-o confruntare între forţele de securitate şi islamişti într-un oraş din nordul Peninsulei Sinai, a anunţat miercuri Ministerul de Interne din Egipt, potrivit Reuters.

181 afișări
Imaginea articolului Şapte poliţişti egipteni şi patru militanţi, ucişi într-o confruntare în nordul Peninsulei Sinai

Şapte poliţişti egipteni şi patru militanţi, ucişi într-o confruntare în nordul Peninsulei Sinai

Conflictul a avut loc în noaptea zilei de marţi după ce militanţii islamişti au atacat forţele egiptene staţuionate în sud-vestul oraşului Arish, a transmis Ministerul printr-un comunicat.

Sursele de securitate au anunţat că militanţii au folosit peste 10 autovehicule în mai multe atacuri simultane asupra a patru poziţii militare.

La începutul lunii militanţii islamişti au atacat un punct de control în nordul Peninsulei Sinai, în care opt membrii ai personalului de securitate au murit, potrivit ministerului.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul, spunănd că a efectuat simultan mai multe raiduri împotriva poziţiilor militare din Arish, conform unui comunicat publicat de agenţia de ştiri Anaq, deţinută de grupare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici