Sarah Palin, pregătită să preia funcţia de preşedinte

Sarah Palin, candidatul republican la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, a declarat că este pregătită să îşi asume prerogativele de preşedinte în cazul în care John McCain se va afla în încapacitatea de a exercita aceste competenţe, într-un interviu acordat ABC News.

20 afișări
Imaginea articolului Sarah Palin, pregătită să preia funcţia de preşedinte

Sarah Palin, pregătită să preia funcţia de preşedinte (Imagine: Mediafax/AFP)

Ea a declarat că l-a informat pe McCain că este pregătită să îl înlocuiască pe acesta în cazul în care este nevoie.

"Am spus «da» pentru că am încredere că sunt pregătită, sunt conştientă că nu pot să clipesc, că trebuie să fiu foarte conectată la misiune, misiunea pe care am demarat-o, de a reforma această ţară şi de a obţine victoria în război", a subliniat ea, în replică la criticile potrivit cărora nu ar fi pregătită să îşi asume o astfel de funcţie.

Palin a abordat şi subiectul crizei georgiene, subliniind că Statele Unite vor fi nevoite să asigure securitatea fostei republici sovietice în cazul în care aceasta va adera la NATO. Ea a pledat în favoarea aderării Ucrainei şi Georgia la Alianţa Nord-Atlantică.

"Poate că da. Vreau să spun, aceasta este înţelegerea când eşti un aliat NATO, atunci când o altă ţară este atacată, trebuie să te aştepţi să fii chemat în ajutor", a declarat ea, întrebată dacă Statele Unite vor fi nevoite să meargă la război dacă Georgia va fi invadată din nou.

"Şi trebuie să supraveghem Rusia. Este inacceptabil ca Rusia să exercite o presiune atât de mare prin invadarea unui stat mic democratic, fără a fi provocată", a subliniat ea.

Acesta este primul interviu televizat acordat de Sarah Palin unui post de televiziune american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici