Sarkozy condiţionează reintegrarea militară a Franţei în NATO

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a fixat, duminică, "două condiţii prealabile" pentru o eventuală reîntoarcere a Franţei în structurile militare integrate ale NATO, şi în special aceea ca Parisul să aibă un loc "la cel mai înalt nivel", în forurile de conducere ale Alianţei, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Sarkozy condiţionează reintegrarea militară a Franţei în NATO

Sarkozy condiţionează reintegrarea militară a Franţei în NATO

Sarkozy, care a sosit duminică la New York, înainte de începerea, luni, a unui summit inedit al ONU, dedicat schimbărilor climaterice, a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat cotidianului american The New York Times.

Reîntoarcerea Franţei în structurile militare integrate ale NATO "este o eventualitate care, pentru a fi luată în calcul, depinde de două condiţii prealabile, care trebuie îndeplinite", a afirmat Sarkozy.

În primul rând, "aş condiţiona o intrare în structurile integrate de o dezvoltare a sistemului european de apărare", a declarat el.

"Cer, dealtfel, prietenilor noştri americani, să înţeleagă acest lucru. O Europă care ar fi capabilă să se apere în mod independent nu reprezintă un risc pentru americani, ci un atu", a subliniat preşedintele.

În al doilea rând, "o asemenea mişcare (...) nu ar putea fi făcută decât în măsura în care reprezentanţilor Franţei li s-ar rezerva un loc în forurile de conducere, la cel mai înalt nivel. Suntem pe cale să lucrăm în aceste două sensuri", a adăugat Sakozy, fără a oferi alte detalii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici