Sarkozy: Hamas poartă o grea responsabilitate pentru suferinţele palestinienilor din Gaza

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a afirmat că Hamas "poartă o grea responsabilitate pentru suferinţele palestinienilor din Gaza", relatează AFP, citând un interviu care urmează să apară luni în trei ziare libaneze.

13 afișări
Imaginea articolului Sarkozy: Hamas poartă o grea responsabilitate pentru suferinţele palestinienilor din Gaza

Sarkozy: Hamas poartă o grea responsabilitate pentru suferinţele palestinienilor din Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lansarea ofensivei terestre israeliene face şi mai urgentă necesitatea ajungerii la un acord de încetare a focului", afirmă Sarkozy, în interviul acordat cotidienelor An Nahar, As Safir şi L'Orient le Jour, conform textului transmis agenţiilor de presă de către Palatul Elysee.

Sarkozy efectuează luni şi marţi un turneu în Orientul Mijlociu, cu escale în Egipt, Cisiordania, Israel, Siria şi Liban.

"Am condamnat această ofensivă, împreună cu partenerii noştri europeni, deoarece îndepărtează şi mai mult şansele de pace şi face şi mai dificilă trimiterea de ajutor pentru populaţia din Gaza. Voi spune din nou autorităţilor israeliene că este absolut esenţial să lase să treacă ajutorul umanitar în Gaza", a adăugat preşedintele francez.

"Dar vreau să repet aici că noi condamnăm cu aceeaşi fermitate şi continuarea tirurilor cu rachete, care reprezintă o provocare inadmisibilă. Hamas, care a decis să rupă armistiţiul şi să reia tirurile cu rachete asupra Israelului, poartă o grea responsabilitate pentru suferinţele palestinienilor din Gaza", a afirmat el.

Ministerul francez de Externe a condamnat, sâmbătă seara, "ofensiva terestră israeliană din Gaza (...), ca şi continuarea tirurilor cu rachete" asupra teritoriului israelian.

Citeşte şi:

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici