Sarkozy îşi exprimă "admiraţia" faţă de Grecia şi vorbeşte despre originile sale greceşti

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi-a exprimat "admiraţia" faţă de Grecia, care se află în prezent în centrul unei crize a zonei euro, amintind că are orgini greceşti, într-o conferinţă de presă, joi, la Cannes, în prima zi a summitului G20.

286 afișări
Imaginea articolului Sarkozy îşi exprimă "admiraţia" faţă de Grecia şi vorbeşte despre originile sale greceşti

Sarkozy îşi exprimă "admiraţia" faţă de Grecia şi vorbeşte despre originile sale greceşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grecii s-au eliberat de dictatură singuri. Admir grecii şi Grecia, am legături familiale foarte vechi" cu această ţară, a declarat Sarkozy.

"Nu vreau, în niciun caz, să ne amestecăm în viaţa politică greacă", dar "fiind vorba despre apărarea (zonei) euro şi a Europei, era de datoria noastră" să acţionăm, a adăugat el.

În opinia sa, "ţările se administrează liber, dar (zona) euro şi Europa sunt patrimoniul nostru".

Bunicul dinspre mamă al lui Sarkozy era un grec din Salonic.

Ţările care fac parte din G20 au încercat joi să facă front comun în faţa crizei datoriilor şi crizei greceşti, care riscă să declanşeze o "reacţie în lanţ" la nivelul economiei mondiale, îndemnând Uniunea Europeană (UE) să îşi rezolve problemele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici