Sarkozy primeşte o nouă scrisoare de ameninţare însoţită de un glonţ

O nouă scrisoare de ameninţare adresată preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, ce conţinea un glonţ, a fost primită la 22 septembrie de preşedinţia franceză, la două zile după arestarea unui suspect în sudul Franţei, a anunţat marţi o sursă judiciară.

15 afișări
Imaginea articolului Sarkozy primeşte o nouă scrisoare de ameninţare însoţită de un glonţ

Sarkozy primeşte o nouă scrisoare de ameninţare însoţită de un glonţ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorul anonim al acestei scrisori, expediate din localitatea Roubaix, din nordul Franţei, dă sigurări că "preia controlul" "celulei 34", aflată la originea a circa 30 scrisori de ameninţare, în interiorul cărora se aflau adesea gloanţe, trimise din sudul ţării unor politicieni, precum Nicolas Sarkozy.

Departamentul antiterorism al brigăzii de criminalistică a poliţiei din Paris a fost sesizat pentru cercetarea acestei noi scrisori de ameninţare.

O altă scrisoare însoţită de un glonţ, trimisă din Roubaix probabil de aceeaşi persoană, ce conţinea "ameninţări vagi" la adresa poliţiei, a fost primită la comisariatul oraşului cu aproximativ o săptămână înainte de arestarea suspectului, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, cu handicapşi fără loc de muncă, membru al unui club de tir, care este bănuit că ar fi trimis scrisori de ameninţare sub numele de "celula 34", a fost reţinut la 20 septembrie în Herepian, un sat din sudul Franţei. El a fost inculpat după două zile la Paris pentru "ameninţări cu moartea" şi încarcerat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici