Şase morţi, într-un incendiu izbucnit într-un bloc de locuinţe din Londra

Trei copii şi trei adulţi au murit într-un incendiu izbucnit într-o clădire-turn de locuinţe din sudul Londrei, au anunţat serviciile de pompieri vineri seara.

30 afișări
Imaginea articolului Şase morţi, într-un incendiu izbucnit într-un bloc de locuinţe din Londra

Şase morţi, într-un incendiu izbucnit într-un bloc de locuinţe din Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt şase morţi, trei adulţi şi trei copii", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor de la Londra.

El a adăugat că 30 de persoane care se aflau "în pericol imediat", blocate în acest imobil de locuinţe din Camberwell, un cartier din sudul Londrei, au fost salvate.

Incendiul a fost adus sub control şi nu au fost evocate alte persoane rămase blocate în clădire.

Bilanţul victimelor a fost confirmat de poliţie şi serviciile de ambulanţă.

Conform poliţiei, morţii sunt un bebeluş de trei săptămâni, doi copii de circa şase şi şapte ani, o femeie de aproximativ 30 de ani şi alţi doi adulţi. Aproximativ 12 răniţi au fost spitalizaţi.

Aproximativ 100 de pompieri au fost mobilizaţi la locul incendiului, care a izbucnit la etajul al patrulea al clădirii, proprietate municipală, şi s-a extins până la etajul al 11-lea.

Incendiul a fost semnalat cu puţin înaintea orei 16.30 (18.30, ora României).

"Erau copii care strigau (...). Persoanele cu care eram au urcat pe acoperiş pentru a vedea ce se întâmplă şi puteau vedea feţele oamenilor prin ferestre, aceştia încercau să spargă ferestrele", a povestit pentru BBC Rob Atthill.

O anchetă va stabili cauzele incendiului, care rămân deocamdată necunoscute.

Scotland Yard a demarat o anchetă după incendiul din Londra

Scotland Yard a demarat o anchetă  după incendiul, care a provocat moartea a şase persoane, a anunţat poliţia londoneză.

"Va exista o anchetă completă cu privire la cauzele incendiului şi pentru a determina dacă măsurile de prevenire erau adecvate", a anunţat Harriet Harman, un deputat local.

Locuitorii "îşi pun întrebări" cu privire la siguranţa blocului, a explicat ea, în condiţiile în care acesta ar fi unul dintre cele mai vechi imobile de locuinţe sociale din capitală.

Victimele provin din "familii diferite", iar identificarea lor este încă în curs, a precizat comisarul de poliţie Wayne Chance.

Poliţia a demarat o anchetă penală, aşa cum se întâmplă la orice incendiu de acest tip, a precizat el.

Focul, care s-a propagat de la etajul patru la cel de-al 11-lea, a izbucnit într-un apartament, conform comisarului.

Cincisprezece persoane au fost spitalizate după incendiu, dintre care trei au murit. Unsprezece dintre ele au fost externate vineri, însă un pompier rămâne spitalizat, deşi starea sa nu este considerată gravă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici