Scădere istorică a economiei Germaniei din cauza pandemiei

  • Economia Germaniei a înregistrat o scădere de peste 10% în al doilea trimestru al anului 2020
  • În trimestrul al doilea, valoarea PIB-ului Germaniei a scăzut cu 10,1% din cauza crizei pandemiei
  • Analist: "Acum este oficial - avem de-a face cu recesiunea secolului"
1982 afișări
Imaginea articolului Scădere istorică a economiei Germaniei din cauza pandemiei

Scădere istorică a economiei Germaniei din cauza pandemiei

Economia Germaniei a înregistrat o scădere de peste 10% în al doilea trimestru al anului 2020, din cauza efectelor restricţiilor antiepidemice, anunţă Biroul pentru Statistici de la Berlin, potrivit cotidianului Die Welt. 

În perioada aprilie-iunie, valoarea PIB-ului Germaniei a scăzut cu 10,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Este vorba de cea mai mare scădere înregistrată în perioada postbelică.

În cursul crizei financiare din 2008-2009, scăderea economică a Germaniei de 4,7%.

Efectele restricţiilor antiepidemice au avut efecte grave asupra consumului, investiţiilor şi exporturilor.

Rata şomajului a crescut semnificativ. Potrivit Agenţiei Forţei de Muncă, în iulie 2020, în Germania sunt 2,91 milioane de şomeri, cu 635.000 mai mulţi decât anul trecut.

"Acum este oficial - avem de-a face cu recesiunea secolului", apreciază analistul economic Andreas Scheuerle, de la DekaBank, citat de N-TV.de.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
economie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici