Scafandrii ruşi au recuperat 112 corpuri neînsufleţite din epava navei scufundate în Volga

O sută douăsprezece cadavre au fost recuperate din epava navei Bulgaria, care s-a scufundat duminică în fluviul Volga, iar scafandrii continuau să caute 17 persoane date dispărute, după care urmează ca nava să fie recuperată, au anunţat joi autorităţile ruse.

489 afișări
Imaginea articolului Scafandrii ruşi au recuperat 112 corpuri neînsufleţite din epava navei scufundate în Volga

Scafandrii ruşi au recuperat 112 corpuri neînsufleţite din epava navei scufundate în Volga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bilanţul oficial al morţilor a ajuns la 112", a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit căruia, în momentul scufundării, la bordul navei se aflau 208 persoane, dintre care 79 au fost salvate.

Ministrul Transporturilor, Igor Levitin, a dat asigurări că vor continua căutările, până la găsirea tuturor persoanelor dispărute.

"Scafandrii vor munci până când vom fi siguri că nu mai există cadavre" în epavă, a declarat el, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea publică Pervîi Canal.

"Ulterior, vom trece la recuperarea" epavei, a adăugat el.

Ministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, anunţase, anterior, că recuperarea navei urmează să înceapă sâmbătă.

Căutări au loc, de asemenea, pe o distanţă de aproximativ 200 de kilometri, în aval, pe cursul fluviului Volga, potrivit unui serviciu de presă al autorităţilor din Tatarstan, o republică din Rusia centrală, unde s-a produs această dramă, a anunţat agenţia Interfax.

Peste 1.000 de persoane, între care aproape 200 de scafandri, participă la căutarea cadavrelor, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici