Scandal diplomatic între Ucraina şi Ungaria: ambasadorul maghiar a fost convocat să dea explicaţii pentru declaraţiile controversate ale premierului Orban

  • Ucraina îl va convoca pe ambasadorul Ungariei pentru declaraţiile „inacceptabile” ale premierului Viktor Orban
  • Ungaria se opune sancţiunilor îndreptate împotriva Rusiei
  • Tensiunile apărute marchează un nou nivel scăzut în relaţiile dintre cei doi vecini
23079 afișări
Imaginea articolului Scandal diplomatic între Ucraina şi Ungaria: ambasadorul maghiar a fost convocat să dea explicaţii pentru declaraţiile controversate ale premierului Orban

Sursa foto: Profimedia

Ministerul de Externe al Ucrainei îl va chema pe ambasadorul Ungariei pentru a explica declaraţiile total inacceptabile ale premierului maghiar Viktor Orban.

Premierul ungar a numit Ucraina un pământ al nimănui şi a comparat-o cu Afganistanul, relatează Reuters.

"Astfel de afirmaţii sunt complet inacceptabile. Budapesta continuă un curs deliberat care vizează distrugerea relaţiilor ungaro-ucrainene. Ambasadorul Ungariei va fi chemat la ministerul de externe ucrainean pentru o discuţie sinceră. Ne rezervăm dreptul de a lua alte măsuri ca răspuns", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

Viktor Orban a declarat pentru un post de radio că Budapesta va pune veto oricărei sancţiuni ale Uniunii Europene adoptate împotriva Rusiei în privinţa energiei nucleare. Ungaria îşi protejează interesele în contextul în care are o centrală nucleară construită de ruşi pe care intenţionează să o extindă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici