Scandal în Bulgaria: Premierul ar fi ordonat reangajarea unui prieten cu care joacă fotbal

Premierul bulgar Boiko Borisov ar fi ordonat ca un prieten al său, Nikolai Vucev, cu care joacă fotbal, să fie reangajat la aeroportul din Sofia, potrivit stenogramelor unor noi interceptări telefonice publicate miercuri, relatează site-ul Novinite.com.

22 afișări
Imaginea articolului Scandal în Bulgaria: Premierul ar fi ordonat reangajarea unui prieten cu care joacă fotbal

Scandal în Bulgaria: Premierul ar fi ordonat reangajarea unui prieten cu care joacă fotbal (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Săptămânalul Galeria a publicat miercuri o nouă serie de înregistrări, cea de a treia, vizându-i pe premierul Borisov şi pe directorul Agenţiei Vămilor, Vanio Tanov. Potrivit uneia dintre înregistrări, Borisov îi ordonă lui Tanov ca prietenul său, Nikolai Vucev, cu care joacă, uneori, fotbal, să fie adus înapoi şi angajat la Terminalul 2 al aeroportului din Sofia.

Această conversţie este urmată de apelul telefonic al lui Tanov către comandantul vameşilor de pe aeroport, Pavel Mancenko. Ulterior, în ultima conversaţie, Borisov îl laudă pe Tanov pentru "treaba bună" pe care a făcut-o.

Scandalul "spionajului" a fost declanşat de trei înregistrări ale unor conversaţii compromiţătoare între directorul Agenţiei Vămilor, Vanio Tanov, şi superiorii săi, ministrul de Finanţe, Simeon Djankov, şi adjunctul ministrului Finanţelor, Vladislav Goranov.

Înregistrările au fost date publicităţii la începutul acestei luni, într-o conferinţă de presă a săptămânalului Galeria, o publicaţie despre care se afirmă că este controlată de Aleksei Petrov, un fost agent al Agenţiei Naţionale pentru Securitatea Statului (DANS), care, în prezent, se află sub arest la domiciliu, cercetat sub acuzaţia că ar fi implicat în activităţi de crimă organizată, după arestarea în cadrul "Operaţiunii Caracatiţa", în februarie 2010.

Într-o altă conferinţă, publicaţia a dat publicităţii înregistrarea unei conversaţii între premier şi directorul Agenţiei Vămilor, în care Borisov pare că cere ca un om de afaceri controversat să fie "protejat" de verificările vamale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici