Scandal la ONU. Israelul cere demisia şefului ONU. Antonio Guterres a declarat că atacul Hamas "nu s-a întâmplat într-un vid" / "Poporul palestinian a fost supus la 56 de ani de ocupaţie sufocantă"

Ambasadorul Israelului la Naţiunile Unite cere demisia secretarului general al ONU, António Guterres, după ce acesta a declarat că atacul Hamas din 7 octombrie, în care au fost ucise 1.400 de persoane, "nu s-a întâmplat într-un vid", relatează Politico.

3065 afișări
Imaginea articolului Scandal la ONU. Israelul cere demisia şefului ONU.  Antonio Guterres a declarat că atacul Hamas "nu s-a întâmplat într-un vid" / "Poporul palestinian a fost supus la 56 de ani de ocupaţie sufocantă"

Scandal la ONU. Israelul cere demisia secretarului general. Antonio Guterres a declarat că atacul Hamas "nu s-a întâmplat într-un vid"

"Poporul palestinian a fost supus la 56 de ani de ocupaţie sufocantă", a declarat Guterres, potrivit publicaţiei israeliene Haaretz, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, format din 15 membri, marţi, după ce Ministerul Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, a raportat că peste 700 de palestinieni au fost ucişi în 24 de ore de lovituri aeriene israeliene, cel mai mare număr zilnic de morţi de la începutul bombardamentelor.

"Dar nemulţumirile poporului palestinian nu pot justifica atacurile îngrozitoare ale Hamas. Iar aceste atacuri îngrozitoare nu pot justifica pedeapsa colectivă a poporului palestinian", a adăugat şeful ONU.

După această declaraţie, ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a calificat discursul lui Guterres drept "şocant" pe X, fostul Twitter, afirmând că "secretarul general este complet deconectat de realitatea din regiunea noastră".

"Nu există nicio justificare şi niciun rost să discutăm cu cei care manifestă compasiune pentru cele mai teribile atrocităţi comise împotriva cetăţenilor Israelului şi a poporului evreu", a adăugat el pe platforma de socializare.

Ministrul israelian de externe Eli Cohen a anunţat pe X că nu se va mai întâlni cu Guterres.

Guterres a descris cele aproximativ 50 de camioane cu ajutoare care au trecut de sâmbătă prin punctul de trecere a frontierei Rafah cu Egiptul ca fiind "o picătură de ajutor într-un ocean de nevoi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici