Scandal sexual în Turcia: Descindere în locuinţa unui politician înaintea alegerilor - VIDEO

Autorităţile turce au efectuat o descindere în locuinţa din Istanbul a unui politician, în contextul unui scandal sexual care vizează membri ai formaţiunii de opoziţie Mişcarea Naţionalistă (MHP) înaintea scrutinului legislativ din 12 iunie, informează ziarul Hurriyet.

492 afișări
Imaginea articolului Scandal sexual în Turcia: Descindere în locuinţa unui politician înaintea alegerilor - VIDEO

Scandal sexual în Turcia: Descindere în locuinţa unui politician înaintea alegerilor

Poliţia a percheziţionat casa lui Yusuf Arpaci, fost membru al Mişcării Naţionaliste (MHP) aflat în stare de arest. El se numără printre cei 11 politicieni arestaţi la Istanbul şi Izmir fiind suspectaţi că intenţionau să declanşseze violenţe în timpul mitingului electoral al liderului MHP, Devlet Bahceli, pe 6 iunie.

În paralel continuă investigaţia în cazul imaginilor compromiţătoare postate pe Internet care au condus la demisiile unor lideri ai partidului MHP din cauza unui scandal sexual.

Zece membri ai conducerii MHP au demisionat în ultimele două luni după difuzarea unor înregistrări care demonstrau că au avut relaţii extraconjugale.

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), al premierului Recep Tayyip Erdogan, a fost acuzat că se află la originea "complotului" care îi vizează pe politicienii mişcării de opoziţie, acuzaţii respinse de formaţiunea de guvernământ.

O mişcare intitulată Un Idealism Diferit (Farkli ülkücüler) a postat o serie de mesaje de ameninţare la adresa partidului de guvernământ: "Cei care au atacat lupta noastră vor fi eliminaţi. AKP, aşteaptă data de 9 iunie!".

Un al doilea mesaj i se adresează premierului: "Recep Tayyip Erdogan, îţi vei cere scuze întregii comunităţi de idealişti pe 9 iunie".

Turcia organizează alegeri parlamentare pe 12 iunie, iar Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator), al lui Recep Tayyip Erdogan, speră să se menţină la putere, fiind favorit în sondajele de opinie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici