Scandalul de spionaj România-Ucraina, legat de interese economice

Scandalul de spionaj în care sunt implicate România şi Ucraina are legătură cu interesele economice din zona Dunării, dorinţa Ucrainei de a adera la NATO şi poate chiar pretenţii teritoriale, afirmă analistul Vitali Kulik.

2106 afișări
Imaginea articolului Scandalul de spionaj România-Ucraina, legat de interese economice

Scandalul de spionaj România-Ucraina, legat de interese economice (Imagine: www.bukovinasociety.org)

"Scopul României, membră NATO şi UE, este de a crea o imagine a Ucrainei de ţară cu activităţi de spionaj împotriva ţărilor membre NATO", afirmă Kulik, director al Centrului de studii privind societatea civilă, citat de Ukrainska Pravda, în ediţia electronică.

"Toate acestea au legătură cu interesele economice din zona Dunării", a declarat el, adăugând că România intenţionează să construiască mai multe porturi pe canalul Dunăre-Marea Neagră, care urmează să fie adâncit, în pofida standardelor de mediu stabilite la nivel internaţional.

Kulik a afirmat că zona Dunării poate reprezenta doar o etapă intermediată, declarând că la Bucureşti a fost elaborat un proiect de lege privind drepturile minorităţii române şi că există şi pretenţii în zona de graniţă.

Conform unor informaţii neoficiale, Ministerul de Externe ucrainean a convocat joi doi diplomaţi români, care au fost anunţaţi despre decizia de întrerupere a şederii pe teritoriul Ucrainei.

Citeşte şi:

Doi diplomaţi români, expulzaţi de Ucraina - presă

Boc: Strict juridic, nu este vorba de o expulzare din partea României

România a recomandat expulzarea ataşatului militar ucrainean

Subofiţerul acuzat de trădare a recunoscut acuzaţiile

Un subofiţer din MApN şi un cetăţean străin, arestaţi pentru spionaj

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici