Scandalul fotografiilor topless ale ducesei de Cambridge: Autorul imaginilor va fi arestat de poliţia franceză

Autorul fotografiilor în care ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, apare topless, într-o vilă privată din sudul Franţei, urmează să fie arestat de poliţia franceză.

1573 afișări
Imaginea articolului Scandalul fotografiilor topless ale ducesei de Cambridge: Autorul imaginilor va fi arestat de poliţia franceză

Scandalul fotografiilor topless ale ducesei de Cambridge: Autorul imaginilor va fi arestat de poliţia franceză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia judiciară franceză se pregăteşte să îl aresteze pe fotograful care a realizat acele instantanee. Numele fotografului a fost transmis detectivilor francezi care investighează cazul. Acel paparazzo a realizat o serie de fotografii cu ducesa de Cambridge, în luna septembrie, la Chateau d'Autet, în Provence, unde cuplul princiar britanic se afla pentru câteva zile de vacanţă, într-o reşedinţă privată deţinută de un nepot al reginei britanice, vicontele Linley, informează dailymail.co.uk.

Se spune că atât prinţul William, cât şi soţia lui, ducesa Catherine, au fost extrem de furioşi după apariţia într-un tabloid francez a fotografiilor în care aceasta apare topless, pe marginea unei piscine, în acea reşedinţă de vacanţă.

Fotografiile au fost publicate mai întâi în revista franceză Closer, iar apoi au apărut în presa din multe alte ţări, inclusiv în Italia şi în Irlanda.

Prinţul William a cerut arestarea acelui fotograf - o măsură perfect realizabilă din punct de vedere tehnic, graţie legilor franceze din domeniul protejării vieţii private, care sunt foarte stricte.

Poliţia judiciară franceză, care investighează cazul după emiterea unui ordin judecătoresc de către Tribunalul din Paris, are posibilitatea de a aresta o persoană care este acuzată că a atentat la intimitatea altei persoane.

Dacă suspectul va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat la un an de închisoare şi va fi nevoit să plătească daune de 36.000 de lire sterline (44.800 de euro).

"A fost înaintat un nume", a declarat o sursă apropiată de această anchetă. "Fotograful urmează să fie reţinut imediat pentru a fi chestionat", a adăugat aceeaşi sursă.

Laurence Pieau, editorul-şef al revistei Closer, a angajat un fotograf care lucrează pe cont propriu, pentru a urmări cuplul princiar britanic pe durata vacanţei acestuia la Chateau d'Autet, însă ea a refuzat să ofere anchetatorilor numele acelui paparazzo.

Laurence Pieau i-a acuzat pe William şi pe Kate, spunând că aceştia au avut o reacţie exagerată după publicarea fotografiilor: "Înţeleg motivul pentru care aceste fotografii ar putea să le displacă, dar, vă spun încă o dată, aceste fotografii nu sunt degradante, ci sunt vesele: ei doi sunt îndrăgostiţi, iar ea este foarte drăguţă".

Potrivit legislaţiei franceze, fotografii sunt consideraţi surse jurnalistice, iar din acest motiv identitatea lor este protejată.

Valerie Suau, fost fotograf pentru o agenţie de presă, a recunoscut că a realizat pentru un ziar local câteva fotografii cu cuplul princiar britanic, făcute pe terasa acelei proprietăţi, dar a negat că ar fi persoana care a realizat fotografiile topless.

Marie-Christine Daubigney, procurorul public francez care se ocupă de acest caz, a confirmat faptul că poliţia franceză se află de acum în posesia numelui fotografului care a realizat fotografiile topless cu ducesa de Cambridge: "Această informaţie nouă, referitoare la identitatea fotografului, va fi transmisă magistraţilor care anchetează cazul".

Justiţia franceză a acceptat, la mijlocul lunii septembrie, cererea formulată de prinţul William şi de soţia lui, Catherine, de interzicere a oricărei noi difuzări a fotografiilor ce o prezintă pe ducesa de Cambridge făcând plajă topless.

Revista Closer a predat apoi cuplului princiar britanic clişeele originale ale fotografiilor în care Catherine, soţia prinţului William, apărea topless în acea vilă din Provence.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici