SCANDALUL SKRIPAL: Marea Britanie va cere Uniunii Europene să impună mai multe sancţiuni Rusiei

Marea Britanie va cere Uniunii Europene marţi să intensifice sancţiunile impuse Rusiei, afirmând că Blocul comunitar trebuie să fie solidat cu Statele Unite, după ce Washingtonul a a stabilit că Moscova este responsabilă de atacul neurotoxic din Salisbury, relatează site-ul agenţiei Reuters.

823 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL SKRIPAL: Marea Britanie va cere Uniunii Europene să impună mai multe sancţiuni Rusiei

SCANDALUL SKRIPAL: Marea Britanie va cere Uniunii Europene să impună mai multe sancţiuni Rusiei

Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Statele Unite consideră că Rusia este responsabilă pentru atacul neurotoxic din Marea Britanie ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal. Kremlinul neagă orice acuzaţie.

La începutul lunii acesteia, Washingtonul a anunţat că va impune noi sancţiuni Rusiei, afirmând că Rusia trebuie să ofere dovezi care să ateste faptul că Moscova a renunţat la utilizarea armelor chimice.

Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Blocul comunitar în 2019, însă politica sa privind sancţiunile va fi determinată la Bruxelles. Uniunea Europeană a decis recent să reînnoiască sancţiunile impuse Moscovei în urma anexării Crimeei şi activităţii desfăşurate în regiune.

Jeremy Hunt, care a preluat funcţia de ministru britanic de Externe, se va întâlni miercuri cu secretarul de Stat Mike Pompeo şi alţi oficiali americani, urmând ca joi să se adreseze Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici