Scandalul vizelor: Uniunea Europeană vrea răspunsuri de la Polonia

  • Migranţii au plătit până la 5.000 de dolari consulatelor şi companiilor private poloneze pentru a accelera cererile de viză
  • Uniunea Europeană a cerut Poloniei să ofere clarificări în privinţa acuzaţiilor de fraudă
  • Guvernul polonez susţine că acuzaţiile de fraudă sunt absurde
11679 afișări
Imaginea articolului Scandalul vizelor: Uniunea Europeană vrea răspunsuri de la Polonia

Sursa foto: Hepta

Germania a cerut Poloniei să ofere detalii despre numărul de vize acordate şi naţionalităţile persoanelor care le-au primit. Presa poloneză a relatat că mii de migranţi au plătit până la 5.000 de dolari consulatelor şi companiilor private poloneze pentru primi mai repede viza.

Guvernul polonez a recunoscut că sute de vize au fost emise ilegal, dar a contestat afirmaţiile opoziţiei conform cărora numărul ar fi mult mai mare decât s-ar fi declarat.

Viceministrul polonez de externe Piotr Wawrzyk a fost demis la sfârşitul lunii august, după ce au apărut acuzaţiile. Ministerul de Externe se confruntă cu un audit, iar biroul anticorupţie din Polonia a efectuat o percheziţie în minister.

Totodată, vor fi reziliate toate contractele companiilor de externalizare care s-au ocupat de cererile de viză începând cu 2011.

Opoziţia a folosit scandalul pentru a sugera că politicile guvernului de a reduce imigraţia eşuează, potrivit BBC.

Polonia a finalizat anul trecut o barieră de oţel de 187 km de-a lungul graniţei sale cu Belarus şi a trimis mii de soldaţi pentru a împiedica migranţii să treacă pe teritoriul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici