Scenariu negru pentru Africa. Aproximativ 20 de milioane de locuri de muncă sunt în pericol

Din cauza pandemiei de coronavirus, întreg continentul african ar putea avea de suferit şi ar putea pierde aproximativ 20 de milioane de locuri de muncă, relatează Reuters.

397 afișări
Imaginea articolului Scenariu negru pentru Africa. Aproximativ 20 de milioane de locuri de muncă sunt în pericol

Scenariu negru pentru Africa. Aproximativ 20 de milioane de locuri de muncă sunt în pericol

 

Potrivit Reuters, un studiu al Uniunii Africane (UA) relatează că în contextul pandemiei de coronavirus economiile ţărilor de pe continet se vor reduce, activitatea deja intrând în scădere, odată cu prăbuşirea preţurilor la petrol şi la bunuri. De asemenea, vor avea de suferit şi destinaţiile turistice, în contextul în care continentul a avut în ultimii ani una dintre cele mai rapide rate de dezvoltare a turismului dintre toate regiunile din lume. 
 
„Aproape 20 de milioane de locuri de muncă, deopotrivă în sectorul oficial şi în cel informal, sunt ameninţate cu dispariţia pe continent dacă această situaţie va continua", relatează studiul. Acesta mai demonstrează pierderile consistente pe care la pot avea Guvernele din încasările fiscale, estimate la 500 de miliarde de dolari în anul 2019.
 
Africa de Sud este ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, cu 1.655 de infectări şi 11 de decese. Singurele ţări africane care nu au fost afectate de virus sunt, Sudanul de Sud, Burundi,Sierra Leone, Lesotho, Malawi, Insula Comoros, Insulele Sao Tome şi Pincipe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici