Schimb de focuri între Forţele Marinei britanice şi piraţii din golful Aden

Forţele Marinei Regale britanice au fost implicate miercuri într-o operaţiune de capturare a unui vas de piraţi somalezi, care au deschis focul asupra a două ambarcaţiuni ale Marinei Marii Britanii cu trupe înarmate la bord, în golful Aden, relatează The Times, în ediţia electronică.

38 afișări
Imaginea articolului Schimb de focuri între Forţele Marinei britanice şi piraţii din golful Aden

Schimb de focuri între Forţele Marinei britanice şi piraţii din golful Aden (Imagine: The Times)

Potrivit cotidianului citat, ambarcaţiunile forţelor Marinei Regale aveau la bord militari înarmaţi cu mitraliere şi puşti SA80. În timpul conflictului au fost ucişi doi piraţi somalezi care se aflau la bordul unui vas yemenit de pescuit, iar un al treilea pirat care ar putea fi yemenit a murit în urma rănilor grave.

A fost pentru prima oară când forţele Marinei Regale au fost angajate într-o astfel de operaţiune de luptă pe mare, în care a avut loc un schimb de focuri. În momentul în care britanicii au ajuns la bordul vasului piraţilor, aceştia s-au predat.

Confruntarea dramatică, ultima dintr-un şir de incidente în care au fost implicaţi piraţi din Golful Aden în ultimele luni, a avut loc la aproape 100 de kilometri sud de coasta yemenită. Fregata britanică HMS Cumberland era într-o misiune de patrulare împotriva pirateriei, în cadrul forţei maritime a NATO.

În momentul în care forţele britanice s-au apropiat de vasul piraţilor, câţiva dintre membrii echipajului format din somalezi şi yemeniţi au îndreptat armele în direcţia acestora şi au deschis focul. Ministerul britanic al Apărării a declarat că forţele Marinei Regale au ripostat pentru a se apăra, apoi au urcat la bordul vasului yemenit de pescuit care a fusese furat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici