Schimb de focuri la frontiera Afganistanului

Militarii pakistanezi şi americani au fost implicaţi joi în schimburi de focuri de-a lungul frontierei afgano-pakistaneze, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei americane.

16 afișări
Imaginea articolului Schimb de focuri la frontiera Afganistanului

Schimb de focuri la frontiera Afganistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al comandamentului american în Orientul Mijlociu şi în Asia Centrală, Gregory Smith, soldaţii pakistanezi ai unui punct de frontieră au fost observaţi în momentul în care se pregăteau să deschidă focul asupra a două elicoptere americane de tip OH-58 Kiowa care urmăreau o patrulă de soldaţi afgani şi americani pe o distanţă de peste doi kilometri de la frontiera cu Pakistanul.

"Trupele de la sol au tras în direcţia colinelor, în apropierea punctului de control, pentru a le atrage atenţia", a explicat el.

"Din păcate, unitatea pakistaneză a decis să deschidă focul asupra forţelor noastre, care au tras la rândul lor", a continuat el.

Forţele NATO au anunţat anterior că elicopterele americane ale Alianţei în Afganistan au fost vizate de focurile militarilor pakistanezi, forţa multinaţională şi a Statelor Unite dând asigurări că se aflau pe teritoriu afgan, în timp ce autorităţile de la Islamabad afirmă că erau în Pakistan.

Forţa Internaţională de Asistenţă pentru securitate (ISAF) a NATO a afirmat că elicopterele sale nu au trecut în nici un moment frontiera, în contextul relaţiilor tensionate dintre Statele Unite şi Pakistan, care acuză forţele americane din Afganistan că au lansat incursiuni pe teritoriul său pentru a combate talibanii şi membrii grupării al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici