Scholz este de acord cu Macron: Europa are nevoie de o colaborare militară mai strânsă pentru a răspunde "imperialismului brutal" al Rusiei

  • Cancelarul Germaniei a declarat că Europa are nevoie de o colaborare militară mai strânsă, potrivit Reuters.
  • De asemenea, Olaf Scholz a spus că este în favoarea capacităţii cu arme nucleare franceze, aşa cum a sugerat preşedintele Emmanuel Macron, pentru a răspunde la ceea ce liderul de la Berlin a numit "imperialismul brutal" al Rusiei.
421 afișări
Imaginea articolului Scholz este de acord cu Macron: Europa are nevoie de o colaborare militară mai strânsă pentru a răspunde "imperialismului brutal" al Rusiei

Scholz afirmă că Europa are nevoie de o colaborare militară mai strânsă. Sursa foto: Mediafax Foto

"Salut faptul că preşedintele francez a subliniat dimensiunea europeană a forţei franceze de descurajare", a scris Olaf Scholz într-un articol publicat joi în The Economist.

"Pe lângă mijloacele de descurajare nucleară, avem în vedere forţe convenţionale puternice, apărare aeriană şi antirachetă, precum şi capacităţi cibernetice, spaţiale şi de atac de mare precizie", a mai spus Scholz.

"Europenii pot şi vor trebui să contribuie mai mult la împărţirea transatlantică a sarcinilor (în cadrul NATO)", a adăugat el.

El a subliniat că Uniunea Europeană nu va avea propriile sale arme nucleare. "De asemenea, nu există nicio intenţie de a pune sub semnul întrebării suveranitatea forţei nucleare franceze de disuasiune", a spus liderul de la Berlin.

Macron a declarat luna trecută că armele nucleare ale Franţei ar trebui să facă parte din dezbaterea europeană privind apărarea.

Înainte de aceasta, Macron a cerut o apărare europeană mai puternică şi mai integrată, în timp ce şi-a prezentat viziunea sa pentru o Uniune Europeană mai asertivă pe scena globală, afirmând că "Europa ar putea muri".

Scholz a adăugat în articolul său că, pentru a menţine un sprijin public larg pentru Ucraina în Europa, este important să fie "cât se poate de clar" că NATO nu urmăreşte o confruntare cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici