Scholz i-a cerut lui Putin să pună capăt războiului. Cum a fost tratat cancelarul german de preşedintele Rusiei

Moscova a răspuns negativ şi la propunerea lui Zelenski, care sprijină redeschiderea exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina cu condiţia eliberării prizonierilor de război.

18581 afișări
Imaginea articolului Scholz i-a cerut lui Putin să pună capăt războiului. Cum a fost tratat cancelarul german de preşedintele Rusiei

Scholz i-a cerut lui Putin să pună capăt războiului. Ce răspuns a dat preşedintele Rusiei

Convorbirile telefonice cu Vladimir Putin de la începutul invaziei Ucrainei au avut întotdeauna „tonuri prietenoase”, chiar dacă au existat „poziţii foarte, foarte contrastante, enorm de diferite”, a afirmat cancelarul german Olaf Scholz, la radioul public Deutschlandfunk.

Referindu-se la cea mai recentă conversaţie pe care a avut-o cu preşedintele rus, cea de marţea trecută, cancelarul german a spus că din partea lui Putin „cu siguranţă a existat o mişcare, dar nu deosebit de substanţială”.

Scholz a repetat necesitatea unei soluţii diplomatice a războiului, care să includă, cât mai curând posibil, încetarea focului şi retragerea completă a trupelor ruse, cu respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii ucrainene. Soluţie de care Putin nici n-a vrut să audă.

ONU: Moscova, afectată de sancţiuni

Însă, sancţiunile occidentale încep să afecteze capacitatea Rusiei de a produce arme avansate pentru războiul din Ucraina, a spus un consilier militar superior NATO, deşi „Rusia încă poate produce o grămadă de muniţie”.

În ciuda afirmaţiei lui Putin că Rusia nu este izolată, pentru că poate privi la puteri asiatice precum China şi India, premierul indian Narendra Modi l-a contrat pe şeful Kremlinului.

Câteva ore mai devreme, Putin recunoscuse îngrijorările preşedintelui chinez Xi Jinping cu privire la conflictul militar din Ucraina.

În acest timp, Zelenski sprijină redeschiderea exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina, dar pune o condiţie: Moscova să elibereze prizonierii de război, o propunere pe care Kremlinul a respins-o rapid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici