Scholz, Macron şi Tusk se întâlnesc la Berlin privind divergenţele legate de Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va întâlni vineri, la Berlin, cu Olaf Scholz, cancelarul german, în încercarea de a reduce tensiunile legate de Ucraina din ultima perioadă, au declarat pentru POLITICO oficiali germani şi francezi la nivel înalt.

685 afișări
Imaginea articolului Scholz, Macron şi Tusk se întâlnesc la Berlin privind divergenţele legate de Ucraina

Scholz, Macron şi Tusk se întâlnesc la Berlin privind divergenţele legate de Ucraina

La întâlnire se va alătura, în cursul zilei de vineri, şi premierul polonez Donald Tusk, iar întâlnirea se doreşte a fi o demonstraţie de unitate după o perioadă tensionată în care disputele dintre Franţa şi Germania privind Ucraina au degenerat într-o duşmănie deschisă, scrie POLITICO.

Tensiunile dintre Franţa şi Germania s-au amplificat la sfârşitul lunii februarie, atunci când Macron a afirmat că nu exclude trimiterea de trupe occidentale pentru a lupta în Ucraina, iar mai mulţi oficiali europeni, printre care şi Olaf Scholz, au exclus trimiterea de trupe terestre din partea ţărilor europene.

Totodată, disensiunile dintre cele două ţări au crescut după ce Germania consideră că Wahingtonul reprezintă cheia securităţii europene şi afirmă că Parisul a acordat mai puţin ajutor militar Ucrainei comparativ cu Berlinul.

Potrivit POLITICO, Institutul Kiel din Germania, care compilează contribuţiile naţionale la efortul de război al Ucrainei, arată că Franţa a contribuit cu 640 de milioane de euro în ajutor militar, în timp ce Germania a oferit sau a promis 17,7 miliarde de euro.

Un oficial german de rang înalt a declarat că nu sunt aşteptate decizii sau anunţuri concrete în urma discuţiilor de vineri, întrucât principalul scop este de a trimite un nou semnal de unitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici