Scholz şi Meloni semnalează progrese în ceea ce priveşte noile norme fiscale ale Uniunii Europene

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, au subliniat, la Berlin, progresele înregistrate în găsirea unui acord privind noile norme fiscale ale Uniunii Europene înainte de sfârşitul anului.

313 afișări
Imaginea articolului Scholz şi Meloni semnalează progrese în ceea ce priveşte noile norme fiscale ale Uniunii Europene

Pactul de stabilitate şi de creştere al UE, care limitează datoriile şi deficitele care leagă economiile eclectice ale zonei euro, a fost suspendat în timpul pandemiei pentru a permite efectuarea de cheltuieli. Odată cu reintrarea în vigoare a normelor la 1 ianuarie, guvernele doresc să instituie un nou sistem care să ţină cont de aspectele specifice fiecărei ţări, notează Bloomberg.

Deşi nu s-a ajuns încă la un acord cu privire la marja de manevră pe care să o acorde fiecărui stat membru şi când şi dacă să se facă excepţii, liderul german a declarat că o rezoluţie este "mult mai aproape".

"Pentru noi este clar că dorim ca regulile de stabilitate să joace un rol", a declarat Scholz reporterilor, alături de Meloni. "Dar, în acelaşi timp, este clar pentru noi că nicio ţară nu va fi forţată să intre într-un program de austeritate."

Giorgia Meloni a întărit poziţia Italiei potrivit căreia regulile trebuie să protejeze investiţiile, inclusiv cheltuielile legate de tranziţia ecologică şi de apărare.

"Este important ca noile reguli de guvernanţă să ţină cont de eforturile depuse de ţări pentru a sprijini aceste tranziţii, aceste alegeri strategice", a spus Meloni.

Cei doi lideri s-au angajat să coopereze mai strâns în domeniul energiei, al apărării şi al migraţiei, în cadrul celei mai importante întâlniri dintre guvernele lor din ultimii şapte ani. Scholz a găzduit o reuniune comună a celor două guverne, un format rezervat aliaţilor apropiaţi.

Scholz, social-democrat, şi Meloni, de la Fraţii Italiei, partid de dreapta, îşi propun să colaboreze, în ciuda diferenţelor lor politice. Scholz a reiterat că examinează cu atenţie un plan italian de a construi două centre de procesare a cererilor de azil pe teritoriul albanez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici