Şcolile ar putea fi redeschise. Un STUDIU arată că adolescenţii sunt mai puţin predispuşi să fie infectaţi cu noul coronavirus

Un nou studiu arată că adolescenţii şi copiii au şanse de cu 50% mai mici decât adulţii să fie infectaţi cu noul coronavirus. Pe baza acestor date, mai multe persoane spun că autorităţile ar trebui să redeschidă şcolile.

765 afișări
Imaginea articolului Şcolile ar putea fi redeschise. Un STUDIU arată că adolescenţii sunt mai puţin predispuşi să fie infectaţi cu noul coronavirus

Experţii spun că şcolile ar putea fi deschise după ce un studiu arată că adolescenţii mai puţin predispuşi să fie infectaţi cu noul coronavirus

Un fost consilier pe domeniul sănătăţii din mandatul preşedintelui american Barack Obama, Dr. Ezekiel Emanuel, a realizat un studiu care arată că numărul peroanelor sub 20 de ani care au fost bolnave de Covid-19 este la jumătate faţă de cei mai în vârstă.

Emanuel, care este acum preşedinte al Departamentului de etică medicală şi politici de sănătate de la Universitatea din Pennsylvania, a mai arătat că studiul a constatat că 80% dintre cei infectaţi nu aveau simptome.

„Având în vedere faptul că este o rată de infecţie scăzută şi tind să fie asimptomatice, nu este atât de problematic dacă tinerii sunt infectaţi şi cred că acestea sunt semne bune. Şi cred că putem redeschide şcolile, cu o mulţime de măsuri precum distanţare fizică, igiena mâinilor, purtarea de mască de faţă şi reducerea numărului elevilor în săli", a spus el pentru CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici