Şcolile publice din Portland au fost închise după atacul armat din Lewiston

Şcolile publice din cel mai mare oraş din Maine, Portland, sunt închise joi. Autorităţile continuă să-l „vâneze” pe autorul împuşcăturilor mortale de miercuri seara, în urma cărora cel puţin 16 persoane au murit.

330 afișări
Imaginea articolului Şcolile publice din Portland au fost închise după atacul armat din Lewiston

Şcolile publice din Portland au fost închise după atacul armat din Lewiston

Portland este cel mai mare district şcolar din stat, cu aproximativ 6.500 de elevi, potrivit CNN.

Oraşul Portland se află la mai mult de 50 de kilometri de Lewiston.

Localnicii şi proprietarii de afaceri au primit ordin să rămână în case şi să nu se apropie de oraşul Lewiston, unde în urma atacurilor armate au murit cel puţin 16 persoane.

Ordinul a fost extins şi la Lisbon, la aproximativ 13 kilometri distanţă, după ce acolo a fost găsit un „vehicul de interes”.

Şcolile vor rămâne închise în districtele afectate de atac şi în cele vecine, în timp ce continuă „vânătoarea criminalului”.

Prima estimare dădea cel puţin 22 de persoane ucise în atacul armat care a avut loc la o sală de bowling şi la un bar din oraşul Lewiston, Maine, însă presa străină menţionează acum cel puţin 16 persoane ucise. De asemenea, zeci de persoane au fost rănite.

Cele două localuri se află la o distanţă de aproximativ 6,4 kilometri.

Conform CNN, Poliţia din Lewiston l-a identificat pe Robert Card, în vârstă de 40 de ani, din Bowdoin, drept „persoană de interes” în acest caz, spunând că acesta ar trebui „considerat înarmat şi periculos”.

Card este un instructor certificat de arme de foc şi membru al Rezervei Armatei SUA. Card a ameninţat recent că va trage cu arma la o unitate a Gărzii Naţionale din Saco, Maine, şi a raportat, de asemenea, probleme de sănătate mintală, inclusiv faptul că aude voci, au declarat oficialii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici