Şcolile şi pieţele din cea mai populată zonă a Pakistanului, închise din cauza poluării

Smogul dens provocat de poluare a forţat autorităţile să închidă şcolile şi pieţele în această săptămână în cea mai populată provincie din Pakistan, inclusiv în Lahore, unul dintre cele mai poluate oraşe din lume.

187 afișări
Imaginea articolului Şcolile şi pieţele din cea mai populată zonă a Pakistanului, închise din cauza poluării

Şcolile şi pieţele din cea mai populată zonă a Pakistanului, închise din cauza poluării

„Guvernul a decis să închidă pieţele timp de patru zile, între 9 şi 12 noiembrie, în marile oraşe din Punjab, din cauza smogului, cu aprobarea departamentului de sănătate”, a declarat Amir Mir, ministrul informaţiilor din Punjab, potrivit Reuters.

În regiune locuiesc aproximativ 110 milioane de oameni.

Şcolile, birourile, restaurantele şi întreprinderile, cu excepţia serviciile de urgenţă, se vor închide pentru a limita circulaţia locuitorilor.

Miercuri, în capitala provinciei Lahore, calitatea aerului a fost cea mai proastă din lume, conform grupului elveţian IQAir.

Creşterea industrializării în Asia de Sud din ultimele decenii a alimentat poluarea. Problema devine mai gravă toamna şi iarna, deoarece inversarea temperaturii împiedică ridicarea stratului de aer cald şi reţine agenţi poluanţii mai aproape de sol.

Probleme asemănătoare sunt şi în India. Autorităţile din Delhi au anunţat că vor restricţiona utilizarea vehiculelor săptămâna viitoare pentru a reduce poluarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici