Scopul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza este înlăturarea regimului Hamas (Galerie Foto)

Scopul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza este înlăturarea regimului Hamas, a declarat luni vicepremierul israelian Haim Ramon.

36 afișări
Imaginea articolului Scopul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza este înlăturarea regimului Hamas (Galerie Foto)

Scopul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza este înlăturarea regimului Hamas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Scopul operaţiunii este înlăturarea regimului Hamas", afirmă Ramon, membru al Cabinetului de securitate.

"Încetăm focul imediat dacă cineva îşi asumă responsabilitatea guvernării în Fâşia Gaza, oricine în afară de Hamas", a spus Ramon.

"Suntem favorabili oricărui alt guvern în afară de Hamas. Armata israeliană doreşte să împiedice Hamas să controleze teritoriul. Hamas nu este o superputere. Nu avem de-a face cu Rusia sau Statele Unite. Avem de-a face cu o organizaţie teroristă care a preluat puterea prin forţă în iunie 2007, sfidând toate legile internaţionale", acuză oficialul israelian.

Ramon atrage atenţia că în prezent în Fâşia Gaza nu mai există niciun guvern Hamas.

"Nu este eficient, nu mai funcţionează. Poate doar să lanseze o rachetă din când în cand. Hamas se prăbuşeşte", încheie Ramon.

 

 

 

GALERIE FOTO

Citeşte şi:

Hamas condiţionează un eventual armistiţiu de ridicarea blocadei asupra Fâşiei Gaza

Cel puţin 51 de civili printre victimele palestiniene din Fâşia Gaza

Peste 270 de morţi în Fâşia Gaza, în urma raidurilor israeliene

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici