Scriitoarea care ar fi fost agresată de Donald Trump a depus mărturie: "m-a violat şi mi-a distrus reputaţia"

Scriitoarea E Jean Carroll a declarat miercuri în faţa unui juriu din New York că Donald Trump a violat-o, lăsând-o incapabilă să mai aibă o relaţie romantică, iar apoi "mi-a distrus reputaţia" negând că atacul a avut loc.

2633 afișări
Imaginea articolului Scriitoarea care ar fi fost agresată de Donald Trump a depus mărturie: "m-a violat şi mi-a distrus reputaţia"

Carroll a depus mărturie în procesul în care a cerut despăgubiri pentru lovire, după ce Trump ar fi agresat-o sexual într-un vestiar al unui magazin din New York în 1996, şi pentru defăimare, după ce acesta a acuzat-o că a minţit şi a comis o farsă atunci când şi-a făcut publice acuzaţiile într-o carte.

"Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat, iar când am scris despre asta, el a spus că nu s-a întâmplat. El a minţit şi mi-a distrus reputaţia. Sunt aici pentru a încerca să-mi recuperez viaţa", a declarat ea în faţa juriului, potrivit The Guardian.

Trump neagă acuzaţiile.

Înainte ca scriitoarea să depună mărturie, judecătorul Lewis Kaplan l-a avertizat pe Trump că este posibil să fi depăşit limita manipulării juriului, după ce fostul preşedinte a postat un atac pe site-ul său de socializare, Truth Social, numind acuzaţiile lui Carroll o "ESCROCHERIE inventată" şi o "vânătoare de vrăjitoare".

Kaplan a calificat postarea lui Trump drept "complet nepotrivită" şi a avertizat că acestea ar putea deveni "o potenţială sursă de răspundere" pentru el.

Se aşteaptă ca echipa juridică a lui Carroll să cheme alţi câţiva martori, inclusiv două femei cărora Carroll susţine că le-a povestit despre presupusul viol la scurt timp după ce s-a întâmplat, Lisa Birnbach şi Carol Martin, care au confirmat relatarea în interviuri.

Avocatul lui Carroll, Shaun Crowley, le-a spus juraţilor că vor audia şi alte două femei care ar fi fost agresate sexual de Trump într-un mod similar cu atacul asupra lui Carroll.

Jessica Leeds îl acuză pe Trump că a agresat-o într-un avion, în 1979, apucând-o de sâni şi încercând să îi bage mâna sub fustă. Natasha Stoynoff, o scriitoare pentru revista People, este aşteptată să depună mărturie că în 2005 Trump a condus-o într-o cameră goală şi a sărutat-o cu forţa până când a fost întrerupt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici