„Scrisoarea de dragoste” a lui Frans Timmermans pentru Marea Britanie, înainte de Brexit: „Mă simt precum un fost amant”

Marea Britanie a fost afectată în mod inutil de Brexit şi acest lucru „va continua”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene într-o „scrisoare de dragoste” adresată britanicilor, prin care mai promite şi o „primire călduroasă” în cazul în care ţara s-ar întoarce în UE, scrie The Guardian.

1342 afișări
Imaginea articolului „Scrisoarea de dragoste” a lui Frans Timmermans pentru Marea Britanie, înainte de Brexit: „Mă simt precum un fost amant”

Sursa FOTO: Hepta.ro

Frans Timmermans, adjunctul preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen, susţine că scepticismul britanicilor faţă de UE a fost un avantaj pentru comunitatea europeană, Timmermans afirmând că se simte „respins” şi comparându-se cu un „amant părăsit”, înainte de plecarea iminentă a Marii Britanii, programată pentru 31 ianuarie 2020. 

Scriind pentru The Guardian, Timmermans, fost ministru de Externe al Olandei şi fost adjunct al lui Jean-Claude Juncker, spune că s-a îndrăgostit de Marea Britanie şi de britanici în timpul studiilor sale la Roma, când a urmat cursurile Şcolii de Engleză Saint George. 

„Vă cunosc acum. Şi vă iubesc. Pentru cine sunteţi şi pentru ce mi-aţi oferit. Mă simt precum un fost amant”, scrie Timmermans, potrivit The Guardian.

„Vă ştiu punctele forte dar şi slăbiciunile. Ştiu că puteţi fi generoşi dar şi zgârciţi. Ştiu că aveţi încredere în voi şi că puteţi fi unici şi diferiţi”, a mai transmis Timmermans în scrisoare. 

„Nu o să încetaţi niciodată să vă referiţi la noi drept continentul”, a mai dăugat Timmermans despre atitudinea britanicilor de-a lungul timpului. „Vă ajută să creaţi o distanţă de care credeţi că aveţi nevoie. Dar, în acelaşi timp, vă împiedică să vedeţi faptul că toţi avem nevoie de puţină distanţă între noi. Toate naţiunile europene sunt unice. Toate diferenţele noastre reprezintă o sursă de admiraţie, surpriză, caricatură, neînţelegere, dar şi, da, dragoste”, a mai susţinut Timmermans. 

„Sincer să fiu, am fost foarte dezamăgit atunci când aţi decis să plecaţi. Trei ani mai târziu, sunt trist că un membru al familiei noastre doreşte să rupă relaţiile. Totuşi, în acelaşi timp, găsesc alinare prin gândul că legăturile de familie nu pot fi niciodată rupte. Nu plecăm nicăieri şi voi veţi fi mereu bineveniţi înapoi”, a mai adăugat vicepreşedintele Comisie Europene. 

Negocierile privind „viitoarea relaţie” vor începe în martie 2020, după ce Marea Britanie se va retrage oficial din UE. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici