Scutul anti-Kim. SUA şi aliaţii asiatici au activat un sistem de urmărire a rachetelor nord-coreene în timp real

Trei ţări vor face schimb de informaţii despre locul de lansare, traiectoria şi punctul de lovire a rachetelor nord-coreene 24 de ore din 24.

6528 afișări
Imaginea articolului Scutul anti-Kim. SUA şi aliaţii asiatici au activat un sistem de urmărire a rachetelor nord-coreene în timp real

Scutul anti-Kim. SUA şi aliaţii asiatici au activat un sistem de urmărire a rachetelor nord-coreene în timp real

Coreea de Sud, Statele Unite şi Japonia au anunţat marţi că au activat un nou sistem pentru a detecta şi evalua în timp real lansările de rachete ale Coreei de Nord, relatează Reuters. Anunţul vine după ce Coreea de Nord a arătat că a testat luni cea mai nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) pentru a evalua gradul de pregătire de război al forţei sale nucleare împotriva ostilităţii tot mai mari a Statelor Unite, precizează sursa citată.

Cele trei ţări vor face schimb de informaţii despre locul de lansare, traiectoria şi punctul de lovire a rachetelor nord-coreene 24 de ore din 24, a declarat ministrul sud-coreean al apărării, Shin Won-sik. Până acum, Statele Unite împărtăşeau astfel de informaţii separat cu Coreea de Sud şi Japonia.

"Vom avea date de avertizare privind rachetele nord-coreene mult mai rapid şi vom putea să ne asigurăm suficient timp pentru a răspunde eficient", a declarat Shin. Washingtonul şi aliaţii săi numesc noul mecanism o piatră de hotar care va face să avanseze cooperarea trilaterală în materie de securitate şi va îmbunătăţi capacitatea de a asigura siguranţa cetăţenilor lor.

Lansarea luni a rachetei a marcat cel de-al cincilea test ICBM al Nordului din acest an, în ceea ce Phenianul a descris ca fiind o demonstraţie a "voinţei statului înarmat nuclear de a contraataca cel mai dur şi a forţei sale copleşitoare".

Secretarul şef al executivului japonez Yoshimasa Hayashi a declarat marţi că schimbul de informaţii în timp real despre rachete a început un nou capitol pentru cooperarea în domeniul apărării între Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite, care este esenţială pentru securitatea regională.

Pe de altă parte Coreea de Nord a acuzat noul sistem de schimb de informaţii ca făcând parte din eforturile SUA de a incita la confruntare şi de a-şi spori avantajul militar în regiune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici