Se cere demisia principalului diplomat al UE, după vizita ”umilitoare” la Moscova: ”Nu a reuşit să apere interesele Uniunii”

  • Un grup de parlamentari europeni a cerut într-o scrisoare ca şeful Afacerilor Externe al UE, Josep Borrell, să demisioneze după o vizită la Moscova.
  • ”În timpul vizitei de săptămâna trecută, dl Borrell nu a reuşit să apere în mod repetat interesele Uniunii Europene,” se arată în scrisoare.
  • Borrell a fost în vizită la Moscova pentru a cere eliberarea disidentului rus Alexei Navalnîi.
686 afișări
Imaginea articolului Se cere demisia principalului diplomat al UE, după vizita ”umilitoare” la Moscova:  ”Nu a reuşit să apere interesele Uniunii”

Foto: Profimedia

Un grup de parlamentari europeni a cerut într-o scrisoare ca şeful Afacerilor Externe al UE, Josep Borrell, să demisioneze după o vizită „umilitoare” la Moscova, care a cauzat „daune grave reputaţiei Uniunii Europene”.
 
”În timpul vizitei de săptămâna trecută, dl Borrell nu a reuşit să apere în mod repetat interesele Uniunii Europene,”, scrie în scrisoarea transmisă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, semnată de peste 80 de parlamentari europeni.
 
Credem că preşedintele Comisiei Europene ar trebui să ia măsuri, dacă Jodep Borrell nu demisionează din proprie iniţiativă,” se încheiei scrisoarea redactată luni, potrivit dpa.
 
Borrell a fost în vizită la Moscova pentru a cere eliberarea disidentului rus Alexei Navalnîi.
 
La scurt timp după o conferinţă de presă comună cu ministrul rus de Externe Sergei Lavrov, Rusia a expulza trei diplomaţi ai UE pentru presupusa participare la proteste în sprijinul lui Navalnîi.
 
Potrivit semnatarilor scrisorii, principalul oficial al UE ar fi trebuit să-l contracareze pe Lavrov, care a vorbit despre „aroganţa” UE în cazul Navalnîi şi şi-a încheiat călătoria imediat ce a aflat de expulzarea diplomaţilor.
 
Borrell urmează să prezinte un raport colegilor săi comisari europeni şi va fi dezbatut marţi, în Parlamentul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici