Se repetă incidentul din 2021 care a perturbat comerţul global? Traficul prin Canalul Suez, dat peste cap de un petrolier defect

Un petrolier care s-a defectat în timp ce trecea prin Canalul Suez a dat peste cap traficul prin zonă.

12860 afișări
Imaginea articolului Se repetă incidentul din 2021 care a perturbat comerţul global? Traficul prin Canalul Suez, dat peste cap de un petrolier defect

Incidentul a avut loc duminică. Nava Seavigour, sub pavilion maltez, a suferit o defecţiune la 12 kilometri, a declarat George Safwat, purtător de cuvânt al Autorităţii egiptene a Canalului Suez.

Vaporul s-a oprit într-o secţiune a canalului în care încape o singură navă şi a fost remorcat de remorchere până la o porţiune mai lată. Cel puţin opt nave aflate în spatele Seavigour au fost nevoite să oprească şi să aştepte finalizarea operaţiunii.

Incidente asemănătoare s-au mai produs în ultimii ani în Canalul Suez. Cel mai grav a fost în martie 2021, atunci când nava Ever Given încărcată cu containere s-a izbit de mal, blocând canalul timp de şase zile şi provocând întârzieri şi pierderi uriaşe în comerţul mondial.

Canalul a fost deschis în 1869 şi a devenit o rută comercială crucială. Aproximativ 10% din comerţul mondial se desfăşoară prin Canalul Suez, iar veniturile obinute anul trecut au ajuns la valoarea record de 8 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici