Sean Spicer, viitorul responsabil de relaţia cu presa al Casei Albe: Nu sunt dovezi că Rusia ar fi influenţat alegerile. Donald Trump nu vrea să tragă concluzii pripite

Donald Trump nu doreşte să tragă concluzii pripite privind presupusele atacuri cibernetice ale Rusiei, deoarece nu există o dovadă clară că Moscova ar fi influenţat alegerile prezidenţiale americane, a declarat viitorul responsabil de relaţia cu presa al Casei Albe, citat de Financial Times.

485 afișări
Imaginea articolului Sean Spicer, viitorul responsabil de relaţia cu presa al Casei Albe: Nu sunt dovezi că Rusia ar fi influenţat alegerile. Donald Trump nu vrea să tragă concluzii pripite

Sean Spicer, viitorul responsabil de relaţia cu presa al Casei Albe: Nu sunt dovezi că Rusia ar fi influenţat alegerile. Donald Trump nu vrea să tragă concluzii pripite (Sursa: CNN)

Sean Spicer a declarat pentru Fox şi Friends că "graba în a emite judecăţi" privind această chestiune nu este in interesul nimănui şi a criticat mass-media centrale că au sugerat că Rusia ar fi avut vreo influenţă asupra rezultatului alegerilor din Statele Unite.

"Nu există nicio dovadă că au influenţat efectiv alegerile", a spus el.

Anterior, Donald Trump s-a declarat sceptic în ceea ce priveşte securitatea comunicaţiilor electronice şi din nou a pus la îndoială acuzaţiile că Rusia ar fi încercat să influenţeze alegerile prin intermediul atacurilor cibernetice.

Deşi postează des pe reţeaua socială Twitter, Donald Trump foloseşte rar e-mailul sau computerele.

"Ştii, dacă ai ceva de transmis foarte important, scrie pe hărtie şi trimite mesajul printr-un curier, prin metoda clasică. Să vă spun de ce: Niciun computer nu este sigur", a declarat preşedibtele-ales cu ocazia petrecerii de Anul Nou pe care o organizează anual.

Trump a reiterat că este sceptic în ceea ce priveşte acuzaţiile formulate de serviciile secrete americane cu privire la presupusa implicare a Rusiei în atacurile cibernetice din cursul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din SUA, spunând că oficialii americani ar "trebuie să fie siguri pentru că sunt acuzaţii destul de grave".

"Ştiu destul de multe despre atacuri cibernetice. Iar atacurile cibernetice sunt foarte greu de dovedit, aşa că ar putea să fie altcineva", a mai declarat preşedintele-ales.

Trump mai declarat atunci că "ştie lucruri pe care alţi oameni nu le ştiu" şi că prin urmare, ei "nu pot să fie siguri de situaţie".

Făcând declaraţii pentru postul de televiziune CNN, Spicer a minimalizat ideea că noi informaţii ar urma să iasă la iveală. El a declarat pentru Fox că preşedintele-ales se referea la faptul că primeşte zilnic informaţii privind securitatea naţională şi că "nu pare că ar exista dovezi concludente pentru comunitatea de servicii secrete".

El a spus că Trump aşteaptă un raport final al serviciilor de informaţii înainte de a trage vreo concluzie. Sunt unii omeni care "cred anumite lucruri", dar "ceea ce aşteptăm noi este acest raport final pentru a vedea dacă este sau nu concludent", a spus Spicer.

Administraţia Barack Obama a decis, joia trecută, expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din SUA după ingerinţele ruse care ar fi facilitat victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să nu aprobe cererea Ministerului rus de Externe de expulzare a 35 de diplomaţi americani, argumentând că aşteaptă instalarea Administraţiei Donald Trump, la Washington, pentru a relansa relaţiile ruso-americane.

"Rusia nu va expulza pe nimeni ca reacţie la măsurile luate de Washington contra Rusiei din cauza presupuselor atacuri cibernetice", a declarat vineri Vladimir Putin.

"Însă Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta la noile sancţiuni americane. Moscova consideră măsurile neprieteneşti ale Administraţiei în exerciţiu a SUA, condusă de Barack Obama, drept provocări menite să afecteze şi mai mult relaţiile cu Rusia", a mai subliniat atunci Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici