Secetă în Etiopia: Cel puţin 50 de oameni au murit de foame după ce ONU a oprit ajutorul umanitar

Peste 50 de persoane au murit de foame în regiunile Tigray şi Amhara din nordul Etiopiei, ca urmare a secetei şi după ce SUA şi ONU au oprit ajutorul umanitar din cauza suspiciunilor de corupţie, au declarat oficialii locali pentru BBC.

265 afișări
Imaginea articolului Secetă în Etiopia: Cel puţin 50 de oameni au murit de foame după ce ONU a oprit ajutorul umanitar

Secetă în Etiopia: cel puţin 50 de oameni au murit de foame după ce ONU a oprit ajutorul umanitar

Aproximativ 46 de persoane au murit în oraşul Yechila din Tigray, în timp ce şase au murit în regiunea vecină Amhara Wag Hemra, din cauza penuriei de alimente, au spus oficialii. Peste 4.000 de vite au murit din cauza secetei severe.

Cornul Africii a avut cinci sezoane ploioase ratate din 2019 ceea ce a provocat criza, a anunţat ONU. Problema este agravată de conflictele militare din regiune.

În plus, la începutul acestui an, SUA şi ONU au suspendat ajutorul umanitar după apariţia unor acuzaţii de furt. Americanii au anunţat că distribuirea ajutoarelor ar putea fi reluată în luna decembrie.

În timp ce nordul Etiopiei se luptă cu seceta, regiunile de sud şi de est ale ţării au fost inundate. ONU a stabilit că peste 370.000 de oameni au fugit din casele lor din cauza inundaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici