Secretarul american al Apărării: Coreea de Nord reprezintă o ameninţare fără precedent pentru Statele Unite

Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat, marţi, că programele balistice şi nucleare ale Coreei de Nord reprezintă ”o ameninţare fără precedent” pentru Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1730 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării: Coreea de Nord reprezintă o ameninţare fără precedent pentru Statele Unite

Secretarul american al Apărării: Coreea de Nord reprezintă o ameninţare fără precedent pentru Statele Unite

Secretarul american al Apărării efectuează un turneu în Asia, unde s-a întâlnit cu omologii săi din Japonia şi din Coreea de Sud. Aceştia au reafirmat interesul comun de a intensifica eforturile diplomatice pentru a pune presiune asupra Phenianului.

”Cei trei miniştri au condamnat în termenii fermi acţiunile provocatoare neîntrerupte ale Coreii de Nord. Îndeamnăm Coreea de Nord să renunţe la programele sale nucleare şi balistice” se arată într-un comunicat semnat de cei trei miniştri.

În cadrul întrevederilor, Mattis a subliniat nevoia continuării cooperării comunităţii internaţionale pentru a spori presiunile diplomatice şi economice asupra regimului de la Phenian şi a precizat că programul militar nord-coreean reprezintă o ”ameninţare fără precedent” pentru SUA, pentru aliaţii din regiune, dar şi pentru pacea şi securitatea internaţională.

Anterior, ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, a exprimat o poziţie similară. Acesta a afirmat că ameninţarea venită dinspre Coreea de Nord a ajuns la "un nivel critic şi iminent", iar Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud trebuie să abordeze situaţia.

Tensiunile din Peninsula Coreea s-au intensificat în ultimele luni, mai ales în urma repetatelor teste balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian. Ulterior, a izbucnit un adevărat război al declaraţiilor între Washington şi Phenian, cele două părţi ameninţându-se reciproc.

Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun", după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, preşedintele american avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici