Secretarul american al Apărării sugerează menţinerea acordului nuclear iranian

Secretarul american al apărării, James Mattis, a oferit, marţi, un sprijin calificat pentru acordul nuclear iranian, în condiţiile în care preşedintele american Donald Trump urmează să facă un anunţ cu privire la respectarea înţelegerii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

208 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării sugerează menţinerea acordului nuclear iranian

Secretarul american al Apărării sugerează menţinerea acordului nuclear iranian

Mattis a declarat că va sprijini menţinerea acordului nuclear iranian dacă Statele Unite vor stabili că Iranul respectă înţelegerea şi că aceasta este în interesul SUA.

"Lucrul pe care vreau să-l spun este că, dacă putem confirma faptul că Iranul respectă acest acord, dacă putem stabili că acordul este în interesul nostru, atunci ar trebui în mod clar să-l menţinem. Cred că în acest moment, în lipsa unor indicaţii contrare, este un lucru pe care preşedintele ar trebui să îl ia în considerare", a spus Mattis, în cadrul unei audieri în Senatul SUA.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite şi Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile nucleare în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Israelul contestă acordul nuclear semnat cu Iranul. Donald Trump a catalogat acordul nuclear drept o "ruşine pentru Statele Unite". Liderul de la Casa Albă a semnalat luarea unei decizii privind viitorul Tratatului, însă nu a dezvăluit care este aceasta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici