Secretarul american al Trezoreriei consideră că noile sancţiuni vor "reţine atenţia" Moscovei

Secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew, a afirmat luni că noile sancţiuni adoptate împotriva Rusiei vor "reţine atenţia" Moscovei.

463 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Trezoreriei consideră că noile sancţiuni vor "reţine atenţia" Moscovei

Secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul unui interviu pentru postul de televiziune NBC News, Lew a declarat că scopul sancţiunilor financiare "nu este acela de a afecta poporul rus".

"Este vorba despre a schimba politica", a declarat el. "Scopul nostru va fi atins dacă se continuă munca în etape, în cooperare cu aliaţii (noştri), pentru a asigura că presiunea nu vine numai din partea Statelor Unite, ci din partea comunităţii internaţionale".

Statele Unite au decis luni să impună sancţiuni unui număr de şapte oficiali ruşi şi 17 companii ale unor apropiaţi ai preşedintelui Vladimit Putin, ca represalii la ceea ce au calificat drept "acte de provocare" în Ucraina.

Washingtonul va revizui, de asemenea, condiţiile de export în Rusia a unor echipamente de înaltă tehnologie care ar putea avea uz militar, a anunţat Casa Albă.

Uniunea Europeană a anunţat, de asemenea, luni că va adăuga 15 nume de oficiali ruşi şi ucraineni proruşi pe lista persoanelor sancţionate în cadrul crizei din Ucraina.

"Iată sancţiuni care le vor atrage atenţia", a asigurat secretarul Trezoreriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici