Secretarul american pentru apărare avertizează China din cauza armelor sale hipersonice. Tensiunile din Pacific ar putea escalada

  • Lloyd Austin, secretarul american pentru apărare, declară că armele hipersonice ale Chinei ar putea „creşte tensiunile în regiune”.
  • Secretarul american pentru apărare afirmă că SUA îşi vor menţine capacităţile de a se apăra şi de a descuraja orice ameninţare potenţială din partea Chinei la adresa Americii şi a aliaţilor ei.
  • Şefii apărării din Coreea de Sud şi SUA s-au întâlnit joi pentru discuţiile lor anuale, în timp ce Washingtonul încearcă să consolideze alianţele cu partenerii săi pentru a reduce provocările tot mai mari din partea Chinei şi ameninţările nucleare din Coreea de Nord.
491 afișări
Imaginea articolului Secretarul american pentru apărare avertizează China din cauza armelor sale hipersonice. Tensiunile din Pacific ar putea escalada

Secretarul american pentru apărare avertizează China din cauza armelor sale hipersonice. Tensiunile din Pacific ar putea escalada

Conform publicaţiei CNBC, secretarul american pentru apărare , Lloyd Austin a  avertizat China în privinţa armelor sale hipersonice ce ar putea creşte tensiunile din regiunea Asia-Pacific.  

Austin susţine că America este îngrijorată de capacitatea militara a Chinei care a testat arme hipersonice în octombrie 2021 şi au apărut informaţii că poate lansa bombardamente de pe orbita terestră. 

Secretarul american a făcut aceste remarci la Seul după întâlnirea de joi cu omologul său sud-coreean, Suh Wook, ministrul sud-coreean al apărării. 

”Statele Unite ale Americii îşi vor mentine capacităţile de a se apăra şi de a descuraja o serie de potenţiale ameninţări din partea Chinei pentru noi înşine şi pentru aliaţii noştri”, a declarat secretarul Lloyd Austin.  

Şefii apărării din Coreea de Sud şi SUA s-au întâlnit joi pentru discuţiile lor anuale.  Washingtonul doreşte să consolideze alianţele cu partenerii săi pentru a reduce provocările tot mai mari din partea Chinei şi Coreii de Nord. 

Unii experţi spun însă că alianţa se confruntă în continuare cu provocări, cum ar fi disputele istorice ale Seulului cu Japonia, un alt aliat regional cheie al SUA, şi ezitarea sa de a se alătura iniţiativelor conduse de SUA care vizează China.

„Alianţa SUA-Coreea de Sud este piciorul păcii şi securităţii în această regiune şi vom lucra împreună pe măsură ce ne îndreptăm către un #Indo-Pacific Liber şi deschis ”, a scris pe Twitter secretarul american pentru apărare, Lloyd Austin, miercuri, la sosirea în Coreea de Sud, referindu-se la o iniţiativă regională care vizează contracararea asertivităţii tot mai mare a Chinei în regiune.

În 2022 se vor desfăşura alegerile prezidenţiale. Lee Jae-myung, candidatul partidului democrat liberal aflat la guvernare, favorizează diplomaţia pragmatică între Washington şi Beijing, în timp ce principalul său rival conservator, Yoon Suk Yeol, a spus că, dacă va fi ales, va consolida cooperarea în materie de securitate cu Washington şi Tokyo pentru a face faţă mai bine ameninţărilor nord-coreene.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici