Secretarul Apărării din SUA susţine că Iranul avansează treptat spre tratative cu Washingtonul

Iranul pare "să avanseze treptat" spre o situaţie ce va permite iniţierea de tratative cu Washingtonul, a declarat vineri Mark Esper, secretarul american al Apărării, la puţin timp după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat că este pregătit să se întâlnească cu omologul său iranian.

521 afișări
Imaginea articolului Secretarul Apărării din SUA susţine că Iranul avansează treptat spre tratative cu Washingtonul

Secretarul Apărării din SUA susţine că Iranul avansează treptat spre tratative cu Washingtonul

"Se pare că, în unele moduri, Iranul se apropie de situaţia în care am putea avea discuţii", a afirmat Esper, într-un discurs la un institut de cercetare din Londra, potrivit publicaţiei Times of Israel.

Oficialul american a mai afirmat că discuţiile cu Iranul ar urma să aibă drept obiectiv negocierea unui nou acord atomic, care să garanteze că Iranul "nu va dezvolta ori obţine arme nucleare nu doar în 10 sau 15 ani, ci niciodată".

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a anunţat că, începând de vineri, Iranul îşi va reduce suplimentar angajamentele asumate de Teheran prin Acordul atomic semnat cu marile puteri în anul 2015.

Pe de altă parte, Donald Trump a semnalat recent că s-ar putea întâlni cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, care se va desfăşura în perioada 17-30 septembrie, la New York.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici