Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a fost întâmpinat de Ministrul turc de externe Hakan Fidan. Urmează întâlnirea cu Erdogan

Blinken se întâlneşte cu Erdogan în Turcia. Preşedintele turc, susţinător înfocat al teroriştilor Hamas, a acuzat SUA că susţin genocidul din Gaza.

275 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a fost întâmpinat de Ministrul turc de externe Hakan Fidan. Urmează întâlnirea cu Erdogan

Sursa foto: youtube.com

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, discută sâmbătă la Ankara despre războiul din Gaza cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Erdogan este un susţinător înfocat al organizaţiei teroriste Hamas. Erdogan l-a comparat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu cu Adolf Hitler şi a acuzat Statele Unite că sponsorizează genocidul palestinienilor. El a respins, de asemenea, presiunea SUA de a întrerupe finanţarea prin Turcia a Hamas şi i-a numit pe terorişti „eliberatori” care luptă pentru pământul lor.

Sunt slabe speranţe pentru un nou acord de încetare a focului. Lumea aşteaptă ca Israelul să termine războiul, în maxim două luni. Acum, liderii lumii se concentrează pe ajutoarele umanitare şi soluţia post-conflict. Blinken va vizita Gaza, Israelul, Cisiordania şi alte 5 state arabe. Cele mai importante puncte de discuţie sunt încetarea focului, eliberarea ostaticilor şi situaţia politică din Gaza după război.

Erdogan a condiţionat acceptarea Suediei de vânzare către SUA a avioanelor F-16. Turcia a achiziţionat 270 de avioane F-16 şi are nevoie de 80 de chituri de modernizare, dar vrea să cumpere şi alte 40 de aparate noi.

Această dimineaţă a început cu alarme aeriene în nordul Israelului, mai multe drone şi rachete au fost lansate din Liban de gruparea Hezbollah.

Se presupune că Israel l-a eliminat pe numărul doi din Hamas şi se crede că Hezbollahul va ataca Israelul. De ieri, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell,este în Liban într-o vizită de trei zile pentru a calma spiritele.

Hezbollahul a ezitat să intre în război de la început. A lansat rachete şi drone, peste 1.000. Israelul a ripostat, a ucis 150 de terorişti ai acestei organizaţii, dar a fost nevoit să evacueze aproximativ 80.000 de persoane din nord. Netanyahu a transmis mai multe avertismente Libanului că va fi atac la scară largă. Hezbollah, chiar dacă este mai puternică decât Hamas, nu are nicio şansă în faţa armatei Israelului, care acum este pregătită şi motivată de luptă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici