Secretarul de Stat al SUA şi-a anulat vizita la Moscova, dar se va întâlni cu Lavrov şi Putin la Soci

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, şi-a anulat vizita la Moscova, programată luni, urmând ca marţi să se întâlnească la Soci cu omologul său rus, Serghei Lavrov, şi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, informează agenţia Reuters, citând un oficial din cadrul Departamentului de Stat.

893 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat al SUA şi-a anulat vizita la Moscova, dar se va întâlni cu Lavrov şi Putin la Soci

Secretarul de Stat al SUA şi-a anulat vizita la Moscova, dar se va întâlni cu Lavrov şi Putin la Soci. Foto: Hepta

Şeful diplomaţiei americane se va opri luni la Bruxelles unde va purta discuţii despre Iran şi alte chestiuni cu oficialii europeni, după care se va îndrepta spre oraşul rus Soci de la Marea Neagră, a declarat un oficial SUA sub protecţia anonimatului.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, acţiune criticiată ferm de puterile europene.

În cursul vizitei sale în Rusia, prima de la preluarea funcţiei de secretar de Stat, Pompeo va reitera preocupările Washingtonului în legătură cu rolul Moscovei în Venezuela şi Siria, încălcarea unor prevederi ale Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), cât şi privind ingerinţele ruse în alegerile din SUA, a afirmat un alt oficial american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici