Secretarul general al NATO îndeamnă Turcia să „dea dovadă de reţinere” în ofensiva militară din Siria

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a cerut, joi seară, Turciei să dea dovadă de reţinere în ofensiva militară lansată în nordul şi nord-estul Siriei, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

216 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al NATO îndeamnă Turcia să „dea dovadă de reţinere” în ofensiva militară din Siria

Secretarul general NATO îndeamnă Turcia să aibă o atitudine moderată în ofensiva militară din Siria

"Mizez pe Turcia să dea dovadă de reţinere şi să se asigure că acţiunile din nordul Siriei sunt ponderate şi proporţionate şi să evite producerea de noi suferinţe umane", a declarat Jens Stoltenberg după întrevederea cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

"Trebuie să ne amintim că este necesar să rămânem împreună în lupta împotriva inamicului comun, care este reţeaua ISIS" (Stat Islamic), a subliniat Stoltenberg.

Secretarul general NATO a notat că alianţa antiteroristă a înregistrat "progrese enorme" în contracararea organizaţiei teroriste Stat Islamic. "Trebuie să ne asigurăm că menţinem acele câştiguri", a insistat Stoltenberg.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde.

Taguri:
nato,
turcia,
siria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici